ساختن دنباله فیلم ها که معمولا پس از موفقیت فیلم اصلی انجام می شود روش معمول این روز های استودیو های انیمیشن سازی است اما برخی از این دنباله ها توفیقی در گیشه و جذب مخاطب نداشتند. برخی فیلم ها همچون «بامبی»، «پیتر پن» و «ماشین ها» بهتر بود که دنباله ای نداشتند و به همان صورت تنها و تک قسمتی رها می شدند.
برای بسیاری از ما، نام بردن از اسم دیزنی یادآور کارتون ها و انیمیشن های خاطره انگیز است. شما هم به احتمال زیاد از جمله افرادی باشید که حداقل یکی از اثار کلاسیک دیزنی را مشاهد کرده باشید و برای شما تبدیل به یک نوسنتالژی شده باشد. همانطور که می دانید نوستالژی یک تجارت بزرگ است و دیزنی هم به خوبی از آن مطلع است و همه راه ها برای فروختن دوران کودکی به خود شما را پیدا کرده است و همواره تلاش دارد که این کار را انجام دهد.
ما در این مطلب قصد داریم به این موضوع بپردازیم که دیزنی با وجود تلاش ها برای تجارت خود در فروختن نوستالژی در برخی از آثار خود که دنباله ی آثار موفق کلاسیک خود بوده نتوانسته به خوبی عمل کند و در واقع یک شکست برای این کمپانی بزرگ انیمیشن سازی به حساب می آید. در اینجا ۱۳ عدد از این دنباله ها که بدترین دنباله ها ساخته شده دیزنی به حساب می آیند را با هم بررسی می کنیم.
۱۳- ماشین ها ۲ (۲۰۱۱)
ماشینها ۲ عنوان قسمت دوم انیمیشن ماشین ها در سال ۲۰۰۶ که به صورت ۳ بعدی ساخته شده و در ۲۴ ژوئن ۲۰۱۱ در ایالات متحده اکران شد. قسمت اول انیمیشن ماشین ها توسط استودیو های دیزنی و پیکسار ساخته شد اما در قسمت دوم آن دریم ورکس انیمیشن جایگزین دیزنی شد، انیمیشن ماشینها ۲ چهارمین همکاری استودیو های پیکسار، والت دیزنی و دریم ورکس انیمیشن می باشد. از نظر منتقدان این ضعیف ترین فیلم ساخته شده نسبت به بقیه کارهای پیکسار و دریم ورکس است.
این انیمیشن در سایت های رتبه بندی فیلم ها نمره پایینی را به خود اختصاصی داد و نقد های زیادی به این انیمیشن شد. اما امید می رود که دیزنی-پیکسار در ماشین ها ۳ که چیزی به اکران آن باقی نمانده بتواند این سری انیمیشن ها را به اوج برگرداند و دوباره با قصه گویی منحصر به فرد خود بیننده ها را مجذوب خود کند.
۱۲- بامبی ۲(۲۰۰۶)
بامبی یکی از نوستالژیک ترین کارتون های تلویزیون ایران است که در سال ۱۹۴۲ به تهیه کنندگی والت دیزنی و بر پایه کتاب «بامبی، یک زندگی در جنگل» به قلم «فلیکس سالتن» ساخته شد. پنجمین پویانمایی در سری کارهای کلاسیک دیزنی محسوب می شود. این انیمیشن، داستان زندگی یک بچه آهو به همراه مادر خویش و در تعامل و رویارویی با انسان هاست که به مرگ مادر وی توسط شکارچیان، و افزونی دایره تجربیات او در زندگی می انجامد. در طول داستان بامبی با بسیاری از حیوانات جنگل دوست می شود و مهارت های لازم جهت زندگی در جنگل و زنده ماندن را به زودی یاد میگیرد. با ورود شکارچیان به جنگل، بامبی باید رهبری آهوان جنگل را به عهده بگیرد و از آنها مراقبت کند. شماره دوم این پویانمایی، «بامبی ۲ –Bambi II»، در سال ۲۰۰۶ منتشر شد و داستان انیمیشن در ادامه شماره اول این انیمیشن «بامبی –Bambi» رخ می دهد و جالب است بدانید از لحاظ فاصله زمانی میان انتشار دو شماره از یک فیلم بامبی با ۶۴ سال رکورد دار است. داستان انیمیشن از این قرار است که بعد از کشته شدن مادر بامبی توسط یک شکارچی، پدرش که فرمانروای جنگل است هیچ راهی جز نگهداری و تربیت پسر جوان و کنجکاوش ندارد. بامبی نیز در جنگل با دوستان و دشمنان زیادی روبرو می شود و می خواهد مایه افتخار پدرش باشد و… این انیمشین در زمان انتشار موفقت زیادی نداشت و بیننده ها نتوانستند با آن ارتباط خوبی برقرار کنند.
۱۱- پری دریایی کوچولو ۲: بازگشت به دریا (۲۰۰۰)
پری دریایی کوچولو ۲: بازگشت به دریا نام پویانمایی از سری انیمیشنهای کلاسیک، محصول کمپانی والت دیزنی که به کارگردانی جیم کامراد (Jim Kammerud) و برایان اسمیت (Brian Smith) ساخته شده است. از دیگر ساخته های این دو کارگردان بزرگ والت دیزنی میتوان به «صد و یک سگ خالدار ۲: ماجراجویی در لندن » و «تارزان ۲ » اشاره کرد. این انیمیشن شماره دوم انیمیشن موفق «پری دریایی کوچولو»، محصول سال ۱۹۸۹، می باشد که توانست موفقیت چشم گیری را از آن خود کند. در این قسمت آریل (Ariel) برای حفاظت از دخترش ملودی (Melody) در مقابل جادوگر دریا، به او اجازه شنا در اقیانوس را نمی دهد. اما زمانی که ملودی به سن ۱۲ سالگی می رسد تصمیم می گیرد که به ماجراجویی در اعماق دریاها بپردازد و…
این انیمیشن در سایت های رتبه بندی فیلم ها نمره پایینی را به خود اختصاصی داد و نقد های زیادی به این انیمیشن شد.
۱۰- بازگشت به ناکجا آباد (۲۰۰۲)
شماره قبلی این انیمیشن ، «پیتر پن –Peter Pan»، در سال ۱۹۵۳ پخش شد و ۴۹ سال بعد دیزنی تصمیم به ساخت قسمت دوم پیتر پن گرفت. داستان این شماره ادامه ای ماجرای پیشین می باشد. در لندن و در حین جنگ جهانی دوم جین ( Jane) دختر وندی (Wendy) توسط کاپیتان هوک (Captain Hook) دزدیده می شود و پیتر پن تصمیم می گیرد که او را نجات دهد و باقی داستان.
۹- کتاب جنگل ۲
کتاب جنگل ۲ نام انیمیشن از سری انیمیشن های کلاسیک، محصول استودیو دیزنی می باشد که به کارگردانی استیو ترنبرث (Steve Trenbirth) ساخته شده است. قابل ذکر است شماره اول این انیمیشن ، «کتاب جنگل»، در سال ۱۹۶۷ عرضه شده بود. داستان انیمیشن در ادامه شماره قبلی آن است، موگلی (Mowgli) که دلش برای جنگل و دوستان قدیمی اش تنگ شده است با دیگر تصمیم می گیرد دوباره به حیاط وحش بازگردد. بی خبر از خطراتی که او را تهدید خواهند کرد…
۸- گوژپشت نتردام ۲ (۲۰۰۲)
گوژپشت نتردام ۲ نام انیمیشن از سری انیمیشنهای کلاسیک، محصول دیزنی به کارگردانی بردلی ریموند (Bradley Raymond) ساخته شده است. از دیگر ساخته های آقای بردلی ریموند میتوان به «شیرشاه ۳»، «تینکربل» و «پوکاهونتاس ۲: سفر به دنیای جدید» اشاره کرد. داستان انیمیشن ادامه ای بر شماره قبلی آن، «گوژپشت نتردام» محصول سال ۱۹۹۶، می باشد. در این شماره کازیمودو (Quasimodo) تلاش می کند تا جلوی جادوگری که قصد دارد یکی از ناقوس های کلیسای نتردام را بدزدد، بگیرد و…
۷- لیلو و استیچ ۲: مشکل استیچ (۲۰۰۵)
داستان انیمیشن دربارهی رویارویی دختری جوان با موجودی ماورای زمینی است. لیلو دختری تنها و اهل هاوایی است که یک سگ کوچک زشت را برای نگهداری قبول می کند و او را استیچ مینامد. استیچ میتواند یک حیوان دست آموز تمام عیار باشد به شرطی که واقعاً نتیجه ی یک تحقیق ژنتیکی نباشد که از سیاره ای بیگانه گریخته و روی زمین سقوط کرده!
۶- بانو و ولگرد ۲: ماجراجویی اسکمپ (۲۰۰۱)
بانو و ولگرد ۲: ماجراجویی اسکمپ نام انیمیشن محصول کمپانی بزرگ والت به کارگردانی جینین روسل (Jeannine Roussel) و درل رونی (Darrell Rooney) ساخته شده است. از دیگر ساخته های درل رونی میتوان به «شیرشاه ۲: پادشاهی سیمبا» و «مولان ۲» اشاره کرد. قابل ذکر است که سری اول این انیمیشن با نام «بانو و ولگرد –Lady and the Tramp» در سال ۱۹۵۵ عرضه شد. اسکمپ (Scamp)، پسر لیدی (Lady) و ترمپ (Tramp) می باشد که از قوانین و محدودیت های زندگی در خانواده خسته شده است. به همین دلیل او از خانه فرار می کند و به یک گروه از سگ های ولگرد خیابانی می پیوندد و…
۵- آتلانتیس: بازگشت میلو (۲۰۰۳)
آتلانتیس: بازگشت میلو نام انیمیشن محصول کمپانی والت دیزنی به کارگردانی تاد استونز (Tad Stones)، توبی شلتون (Toby Shelton) و ویکتور کوک (Victor Cook) ساخته شده و در سال ۲۰۰۳ عرضه شده است. از دیگر انیمیشن های ساخته شده آتلانتیس (Atlantis) میتوان به انیمیشن «آتلانتیس: امپراطوری گمشده» اشاره کرد. در این قسمت، میلو (Milo) و کیدا (Kida) دوباره با دوستانشان متحد می شوند تا پرده از اسرار شهر اسرارآمیز آتلانتیس بردارند…
۴- دنیای جادویی بل (۱۹۹۸)
۳- پوکاهونتاس ۲: سفر به دنیای جدید (۱۹۹۸)
پوکاهونتاس ۲: سفر به دنیای جدید نام انیمیشن محصول کمپانی والت دیزنی به کارگردانی بردلی ریموند (Bradley Raymond) و تام الری (Tom Ellery) است. قابل ذکر است این انیمیشن کلاسیک شماره دوم فیلم پویانمایی «پوکاهونتاس میباشد که در سال ۱۹۹۸ اکران شده است و داستان آن نیز ادامه ای بر شماره پیشین می باشد. داستان زندگی پوکاهونتاس (دختری از قبیلهای سرخپوستی) چند سال بعد از آشنایی با جان اسمیت (John Smith). در این قسمت با پخش شایعه مرگ کاپیتان جان اسمیت، پوکاهونتاس پریشان می شود و به همراه میکو، فلیت و پرنسی مسافرت خود را به طرف انگلستان آغاز میکند و…
۲- سیندرلا ۲: رویاها به حقیقت میپیوندند (۲۰۰۲)
سیندرلا ۲: رویاها به حقیقت میپیوندند نام انیمیشن محصول کمپانی والت دیزنی می باشد که به کارگردانی جان کافکا (John Kafka) ساخته شده و در سال ۲۰۰۲ عرضه شده است. از دیگر ساخته های این کارگردان میتوان به انیمیشن «زمان دایناسورها –Dino Time» اشاره کرد. این انیمیشن زندگی خوب و شاد سیندرلا پس از شاهزاده شدن را در سه داستان مختلف به همراه پری مهربان روایت می کند…
این انیمیشن در سایت های رتبه بندی فیلم ها نمره پایینی را به خود اختصاصی داد و نقد های زیادی به این انیمیشن شد.
۱- مولان ۲ (۲۰۰۳)
مولان ۲ نام انیمیشن از سری انیمیشنهای کلاسیک، محصول کمپانی والت دیزنی می باشد که به کارگردانی دارل رونی (Darrell Rooney) و لین ساوزرلند (Lynne Southerland) ساخته شده است. از دیگر ساختههای دارل رونی می توان به انیمیشن «شیرشاه ۲: پادشاهی سیمبا» اشاره کرد. داستان انیمیشن ادامه ای بر داستان شماره قبلی آن، «مولان» است. اکنون جنگ با دشمنان پایان یافته و جنرال شانگ از مولان درخواست ازدواج کرده است اما مغول ها همچنان درصدد حمله به چین هستند و نداشتن نیروی نظامی کافی در چین برای مبارزه با مغول ها آن ها را به فکر اتحاد با کشورهای همسایه وا داشته است که این اتحاد هزینه هایی برای کشور چین و سه پرنسس آن در بر خواهد داشت…
این انیمیشن در سایت های رتبه بندی فیلم ها پایین ترین نمره را به خود اختصاصی داد و نقد های زیادی نیز به این انیمیشن شد.
منبع: businessinsider، ویکی پدیا
خانه انیمیشن